CNC PLAZMA KESİM

A+ A- 

CNC PLAZMA KESİM

Plazma Kesim

Doğru akım güç kaynağının basınçlı havayı iyonize ederek plazma haline getirmesi sayesinde iletken malzemelerde kesme işleminin gerçekleştirilmesidir. Kesme işleminin gerçekleşmesi için, güç kaynağı, sürekli sabit basınçlı hava, uygun tipte torç gereklidir. Plazma kesme işlemi tüm iletken metallere uygulanabilmektedir. Plazma kesme teknolojisi sayesinde kesme işlemine ilave olarak oluk açma işlemini de gerçekleştirebilirsiniz.

 

OXY Kesim

Cnc oksijen kesim şekli en yaygın kullanılan kesim işlemidir. Metal malzeme yanıcı birgazın oksijen ile yakılmasıyla elde edilen yüksek ısı ile tutuşma sıcaklığına kadar ısıtıldıktan sonra, ısıtılmış bölge saf oksijen gaz jeti ile kesilir. Oksijen ve ısınmış metal bölgesi arasında oluşan  ekzotermik reaksiyon sonucunda,  oksijen metali yakar ve yanma ürünü olan metal oksidi malzemenin arkasından üfleyerek dışarı atar.

 

Cnc oksijen kesim ile yanıcı gaza ve nodül şekline bağlı olarak en iyi kesim performansı ve kalitesi elde edilir. Bir metalin oksijen ile kesilebilmesi için bu malzemenin oksitlenebilmesi, oksitlerin ergime sıcaklığının esas metalden daha düşük olması, oksitlerin akışkan olması, oksitleme sıcaklığına kadar ulaşılması gerekir. Bunun için asetilen veya LPG gibi bir yanıcı gazın oksijen ile bir şalomada yakılması gerekir. Buna  ön ısıtma alevi denir.

 

Cnc oksijen kesim şeklinde yanıcı  oksijen ve gaz girişi bulunur. Bu gazlar ya şaloma içindeki bir mikserde veya lülede karışır. Şalomanın ucundaki küçük deliklerden çıkarak yanar ve ön ısıtma sağlanır. Bilahare oksijen mandalına basılarak bu bölgeye oksijen gönderilir ve kesme işlemi yapılır. 

 

3000x12000....260 Amp....1 Adet Plazma ve Oksijen Kesim 
3100x14000....260 Amp....1 Adet Plazma ve Oksijen Kesim  
  3000x8000....260 Amp....1 Adet Plazma ve Oksijen Kesim   
  2000x8000....200 Amp....1 Adet Plazma ve Oksijen Kesim  
3000x12000....260 Amp....1 Adet Oksijen Kesim Kesim 



HİZMETLERİMİZ

CNC LAZER KESİM

CNC Lazer Kesim sanayide kullanılan üretim yöntemlerinden en yaygın olanlarından biridir. Lazer, 20. Yüzyılda icat edilmiş olsa da, hafif sanayide yerini alması milenyumdan sonra ortaya çıkmıştır. Daha doğrusu, mikroskobik işlemler yapan, radyoaktif bir biçimlendirme aracı olan lazerin, yine bu düzeyde hesap yapan bir teknoloji olan bilgisayaralarla kullanılması gerektiğinden, kullanımı bu yüzyıla isabet eder. Aski halde lazer teknolojisini elle kullanmak hayli tehlikeli ve tabii ki zor bir işlem olacaktır.

ABKANT BÜKÜM

Cnc tezgahları farklı ölçülerde ve ebatlarda sacların en yüksek hassasiyet ile bükülmesi ile bir çok sektörün ihtiyacına uygun getirilmektedir. Hafif sanayiden ağır sanayiye kadar bir çok alanda metal kullanılmaktadır. Ancak bir çok alanda Metallerin düz sac şeklinden öte farklı olarak çeşitli şekillerde kullanım ihtiyacı bulunmaktadır. Bulunduğumuz modern çağda ise elle, insan gücü ile metalleri bükmek, eğmek ve şekillendirmek imkansızdır. Cnc makineleri sayesinde günümüz teknolojisi ile istediğiniz şekillerde, mükemmel ölçeklerde eğme bükme yapabilmekteyiz.

ARA

YOL TARİFİ

MAİL GÖNDER